A feladat a következő: a kövér szívesség árán kapott telefonszámot pötyögd be a telefonba, nyomj rá a hívás gombra, köszönj, mutatkozz be és mond el, hogy mit szeretnél. Nem atomfizika…

Vagy mégis?

A feladat értelmezése komoly kihívást jelent, így felhívatod a számot a barátnőddel, – aki szerezte – hogy valóban csak így működik a dolog? Amíg ő beszél te ott ülsz szorgosan és mikor megkapod a második megerősítést, hogy igen, első alkalommal csak így juthatsz időponthoz, akkor pislákolni kezd a villanykörte az okos fejed felett, hogy te már csak azért is kijátszod a rendszert, hiszen doktor vagy!

Előkapod a mobilod és elkezdsz veszettül szörfözni a fácsén, mert a telefon erre való, nem arra, hogy hívásokat indíts és fogadj. Olyan földöntúli tehetség vagy, hogy azonnal kikötsz az üzleti oldalán, ahol egy szó sincs arról, hogy itt kellene időpontot foglalni, mert legyünk őszinték nem ezért van, egyszerűen csak azért, hogy ne a magánéletében turkálj. Jó, ez már masszívan meghaladja a képességeid, így rányomsz az üzenet küldésre és várod a csodát.

A csoda ma elmarad, eltelt négy óra, nem kaptál választ, tehát bedurcázol. – Mivel lövésed sincs, hogy hogyan működik a fácsé, mert csak a like gomb megy, így meg sem fordul a nagyon okos fejedben, hogy az oldalon hagyott üzenet nem bukkan fel a kijelzőjén és egyébként is, épp mind két keze foglalt, mert dolgozik. – döbbenetes nem?

Felszívod magad, és most jól meg fogod büntetni, ezért összekalapálsz egy rád jellemző ostoba, aljas, sértett monológot és jó alaposan lehúzod az értékelést. Az elégedettség még a bugyid is megbizsergeti, bosszút álltál, hiszen veled nem lehet csak úgy packázni.

Amikor válasz érkezik a nevetséges kirohanásodra, akkor persze elcsendesülsz, mert egy olyan szerencsétlen troll, mint te csak egy vérengzésre képes, és retteg a választól, mert nem szoktál hozzá, hiszen te egy fantasztikus csilli-villi csaj vagy! Az, hogy a képességeid a béka segge alatt, mert egy átkozott hívást képtelen vagy elintézni meg már csak egy elfeledett mellékes részlet.

Bízom benne, hogy ez volt életed utolsó és legnagyobb öröme, és a jövőben csak hasonszőrű trollok tipornak át rajtad, mert azt gondolod, hogy ezt megengedheted magadnak embertársaiddal szemben, te ostoba, sértett, akaratos picsa.